سیاست ارزی مغایر توسعه صادرات است
سیدمرتضی حاج آقامیری، رئیس کمیسیون فرش اتاق ایران: کمیسیون ما برای اولین بار در اتاق بازرگانی تشکیل شده است. صنایع خلاق، فرهنگی و هنر ذیل این کمیسیون قرار میگیرد. طراحی در حوزههای مختلف، مد و پوشاک و برندینگ را مسئول هستیم.
از نظر نیروهای جوان، نمایشگاه نساجی نقطه عطف و امیدواری است. مسأله مهاجرت نیروهای نخبه و جوان به مهمترین دغدغه ما در اتاق تبدیل شده است. سعی ما بر این است که از این ظرفیت در حوزه نساجی و زنجیره آن که تحول عظیمی ایجاد کرده و نقش مهمی در صادرات دارد، استفاده کنیم.
وظیفه ما تسهیل فضای کسب و کار و ایجاد کسب و کارهای نوین است.
صادرات فرش دستباف در دهه هفتاد دو میلیارد دلار بود، قبل از تحریم تا سالانه پانصد میلیون دلار صادرات داشتیم و از سال ۹۶ با آغاز تحریم به سالانه ۵۰ میلیون دلار تنزل کرده است. با ادامه این روند فرش دستباف از بین خواهد رفت.
رفع تعهد ارزی، تمدید کارت بازرگانی و عدم برگشت فرش ایرانی به ایران، بیمه قالیبافان و تعرفه مواد اولیه از مشکلات حوزه دستباف است. در قانون بودجه بندی قرار دادیم که تعهد ارزی فرش دستباف و صنایع دستی را به ده پانزده درصد تبدیل شود. این گشایش اتفاق مثبتی است. کلید توسعه، صادرات است ولی سیاستهای ارزی مغایر با اصل توسعه صادرات است.