درآمد حاصل از صادرات فرش کاشان ۳۰۰ میلیون دلار است
فرماندار ویژه کاشان گفت: پیش بینی شده منطقه کاشان می تواند در آینده میزان صادرات فرش ماشینی خود را از ۳۰۰ میلیون دلار کنونی به یک میلیارد دلار ارتقا دهد که یقینا می تواند منبع ارزی خوبی برای کشور باشد.
درآمد حاصل از صادرات فرش کاشان ۳۰۰ میلیون دلار است
به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان، محمدشریف زارعی فرماندار ویژه شهرستان کاشان شامگاه سه شنبه در حاشیه بازدید از چهاردهمین دوره نمایشگاه بین المللی کف پوشها، موکت، فرش ماشینی و صنایع وابسته در تهران، از اشتغال بیش از ۵۰ هزار نفر در صنعت فرش ماشینی و صنایع وابسته به آن در منطقه کاشان خبر داد و اظهار داشت: ۲۷ کشور مطرح و بزرگ دنیا مقصد صادرات فرش ماشینی کاشان است.
وی به حضور ۶۰ غرفه از شهرستان کاشان در این نمایشگاه اشاره کرد و افزود: امسال در مجموع بیش از ۱۴۵ شرکت از سراسر کشور در نمایشگاه غرفه دایر کردهاند که سهم منطقه کاشان ۶۰ غرفه است، حضور بینظیر تولیدکنندگان و صاحبان صنایع فرش ماشینی با طرحهای جدید و به روز در نمایشگاه باعث افتخار است و از طرفی ضرورت حمایت از آنان را دو چندان میکند.
تولید ۷۰ میلیون متر مربع فرش ماشینی کشور در منطقه کاشان
زارعی با اشاره به تولید ۷۰ میلیون مترمربع از فرش ماشینی کشور در منطقه کاشان، تأکید کرد: ظرفیت اسمی تولید فرش ماشینی در کشور را طی یک سال ۱۱۰ میلیون متر مربع است که خوشبختانه با سرمایهگذاری مطلوب و حمایتهای مناسبی که از این صنعت در منطقه صورت گرفته، سهم منطقه کاشان از این میزان ۷۰ میلیون متر مربع است.
صادرات ۳۰۰ میلیون دلاری، فرش ماشینی منطقه کاشان به دنیا
فرماندار ویژه کاشان از صادرات ۳۰۰ میلیون دلاری فرش منطقه کاشان خبر داد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۰ درصد از مازاد تولید فرش ماشینی به ۲۷ کشور دنیا صادر میشود که در صورت فراهم شدن شرایط مورد نیاز این حجم از صادرات تا ۵۰ درصد افزایش مییابد؛ پیشبینی شده منطقه کاشان میتواند در آینده میزان صادرات فرش ماشینی خود را از ۳۰۰ میلیون دلار کنونی به یک میلیارد دلار ارتقا دهد که یقینا می تواند منبع ارزی خوبی برای کشور باشد.
تأمین مواد اولیه، چالش اصلی واحدهای تولیدی فرش ماشینی کاشان
حسن بخشنده امنیه شهردار کاشان با اشاره به اینکه فرش با هویت، فرهنگ و زیست مردم کاشان عجین شده است اظهار داشت: فرش نه صرفاً یک فعالیت تجاری و اقتصادی بلکه یک عنصر فرهنگی و اجتماعی در منطقه فرهنگی کاشان است.
وی تأمین مواد اولیه را یکی از مهمترین چالشهای فعالان واحدهای تولید فرش ماشینی کاشان عنوان کرد و افزود: ضرورت توسعه فناوری و تکنولوژی، شناسایی شیوههای جدید و مدرن و عرضه محصولات از دیگر دغدغههای تولیدکنندگان این حوزه است.
بخشنده امنیه با بیان اینکه عمده نیاز بازار فرش ماشینی کشور از منطقه کاشان تأمین میشود، تصریح کرد: نباید این عرضه تضمین شده، واحدهای تولیدکننده فرش ماشینی را از بازارهای بینالمللی و موضوع صادرات غافل سازد.
شهردار کاشان ضمن اشاره به جنبه هویتی و فرهنگی فرش کاشان، از اهتمام ویژه شهرداری کاشان در راستای پاسداشت این هنر بومی و اصیل خبر داد و تأکید کرد: فرش تنها جنبه اقتصادی و تجاری ندارد، بلکه چه بسا برای کاشانیها جنبه هویتی و فرهنگی آن پررنگ تر باشد؛ بر همین اساس مدیریت شهری اهتمام ویژهای برای پاسداشت این هنر بومی و اصیل دارد.
استفاده از دیپلماسی شهری برای برندسازی فرش ماشینی کاشان
وی برندسازی و معرفی بیش از پیش این هنر و صنعت را به گردشگران و علاقهمندان به فرهنگ کاشان، یکی از اقدامات شهرداری در زمینه حفظ و احیای این میراث ارزشمند بیان کرد و افزود: استفاده از ظرفیت دیپلماسی شهری یکی از زمینههای این نقشآفرینی سازنده است که توسط شهرداری کاشان با سایر شهرهای جهان صورت میگیرد.