جستجو
Close this search box.

تعداد واحدهای فرش ماشینی، بیش از چهار برابر نیاز داخلی است

تعداد واحدهای فرش ماشینی، بیش از چهار برابر نیاز داخلی است

مهندس رضا حمیدی، فعال صنعت فرش ماشینی در حاشیه نمایشگاه CFE 2025 استانبول، در گفتگویی درباره علل عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس آلمان گفت: «نمایشگاه فرش ماشینی جذابیت و انگیزه‌ای برای دانش و تکنولوژی آلمان امروز ندارد و از سوی دیگر، آلمان می‌تواند از ظرفیت نمایشگاه‌ها و هتل‌های خود در زمینه‌های مناسب‌تری بهره ببرد.»

وی درباره مزایای نمایشگاه فرش ماشینی استانبول افزود:« از نظر هزینه‌های مشارکت، حضور در نمایشگاه‌های دبی و آلمان بسیار گران‌تر از استانبول است. همچنین، از نظر دسترسی به سایر شهرهای اروپا و دنیا، استانبول گزینه بهتری نسبت به دبی به شمار می‌آید. امکانات ساخت غرفه در استانبول نیز بسیار بیشتر از دبی است و هزینه ساخت غرفه در این شهر کمتر است. این امر به‌ویژه برای شرکت‌هایی که حدود ۵ تا ۱۵ نفر از پرسنل خود را از ایران برای برپایی و مدیریت غرفه اعزام می‌کنند، اهمیت ویژه‌ای دارد.»

به گفته حمیدی شهر استانبول به‌عنوان یکی از دیدنی‌ترین شهرهای دنیا، امتیازی برای بازدیدکنندگان نمایشگاه محسوب می‌شود.

وی با اشاره به حضور نیروی متخصص در زمینه فرش ماشینی در ترکیه اضافه کرد:« در نمایشگاه استانبول، بیش از چهار طراح ایرانی که در این شهر اقامت دارند، برای همکاری با ما مراجعه کردند. همچنین، جذب نیروی کار برای فعالیت در نمایشگاه در استانبول به‌لحاظ تعداد و تخصص بسیار آسان‌تر از دبی است. علاوه بر این، فضای رقابتی میان تولیدکنندگان در استانبول بسیار بیشتر از دبی است.»

این پیشکسوت فرش ماشینی درباره راهکارهای خروج از رکود در صنعت فرش ماشینی گفت:«پاسخ به این سؤال بسیار دشوار است؛ چرا که به‌نوعی شبیه نوشدارو پس از مرگ سهراب است. باید از مسئولین وقت و وزرای سابق وزارت صنایع پرسید که چرا حدود ۹۰۰ مجوز برای ایجاد واحدهای تولید فرش ماشینی صادر شد؟ این تعداد مجوز بیش از چهار برابر نیاز داخلی و توان صادرات کشور بود. آیا این تصمیم بدون بررسی و فقط برای افزایش آمار بود؟ یا تصور می‌کردند که با این کار از مقامات کشور جایزه دریافت خواهند کرد؟»

به توصیه حمیدی اگر دولت بتواند تسهیلات مالی با نرخ بهره ۴ درصد و در مقادیر کافی در اختیار این سرمایه‌گذاران قرار دهد، شاید بتوانند از ظرفیت‌های موجود خود مانند زمین، ساختمان، کارگاه، و تأسیسات برق و بخار برای شروع یک صنعت مفید دیگر استفاده کنند.

وی در پایان با اشاره به شرایط بحرانی واحد‌های تولیدی کوچک فرش ماشینی افزود:« متأسفانه بسیاری از این واحدهای تولیدی اکنون در شرایط بحرانی قرار دارند و نه‌تنها خود دچار مشکلات مالی جدی شده‌اند، بلکه بر فروش واحدهای بزرگ و منظم فرش ماشینی کشور نیز تأثیر منفی گذاشته‌اند. این وضعیت در آینده می‌تواند خطر جدی برای برندهای مطرح فرش ماشینی کشور ایجاد کند و لازم است هرچه سریع‌تر راهکارهای مناسبی برای جلوگیری از این بحران در نظر گرفته شود.»

0 0 رای‌ها
امتیاز شما
0 دیدگاه
بازخوردهای (Feedback) اینلاین
مشاهده همه دیدگاه‌ها
 
محصولی برای مقایسه انتخاب نشده است.