جستجو
Close this search box.

برگزاری اولین نشست هم‌اندیشی طراحان فرش ماشینی ایران

برگزاری اولین نشست هم‌اندیشی طراحان فرش ماشینی ایران

برگزاری اولین نشست هم‌اندیشی طراحان فرش ماشینی ایران

اولین نشست هم‌اندیشی طراحان فرش ماشینی ایران با محوریت ارزیابی مشکلات و چالش های کسب و کار طراحی فرش ماشینی، سه شنبه 23 مرداد ماه 1403 در دانشگاه آزاد اسلامی کاشان برگزار شد.

منصور دیاری، مدیر سرای نوآوری فرش ماشینی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان در این رابطه گفت:« ما در راستای رسالت خود در زمینه توسعه زنجیره ارزش فرش ماشینی ایران اقدام به برگزاری اولین نشست طراحان فرش ماشینی ایران کرد. این نشست ادامه خواهد داشت و ما بنا داریم که در حوزه طراحی فرش ماشینی کماکان که در حوزه‌های دیگر مثل قطعه سازی یا صادرات و این‌ها هم جلساتی را داشتیم این جلسات را تداوم خواهیم داد. هدف از برگزاری این جلسات این هست که در حوزه اختصاصی طراحی فرش ماشینی مشکلات و در واقع مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد را ارزیابی کنیم و برای آن راهکارهایی را با کمک خود طراحان در واقع پیدا کنیم و این باعث شود که صنعت طراحی فرش ماشینی ارتقای خوبی پیدا کند.»

به گفته دیاری یکی از برنامه‌های دیگری که برای طراحان فرش ماشینی داریم کماکانی که برای بقیه قسمت‌های صنعت فرش ماشینی هم داریم و داشتیم و خواهیم داشت. ارتقای دانش فنی و دانش کسب و کار طراحان فرش ماشینی هست به طور مثال ما در جلسه بعدیمون میخواهیم کاربرد هوش مصنوعی در حوزه طراحی فرش ماشینی بپردازیم و فرصت و تهدیدهایی که در این زمینه وجود دارد و طراحان فرش ماشینی را آشنا کنیم با این پدیده‌ای که میتواند به شدت کسب و کارشان را تحت تاثیر قرار بدهد.

حسین گندمی، در باره این نشست افزود: «امیدواریم در ادامه بحث همدلی‌ را بیشتر داشته باشیم. بیشتر همدیگر را بشناسیم. طراحان مشکلاتشان را بگویند تا اگر دست ما بود رفع و رجوع کنیم. باید بتوانیم جلسات متعدد دیگری تشکیل بدهیم که در این جلسات تمام بحث‌های مختلف و مشکلاتی که در کار هست، بررسی شود و نظر همه عزیزان اعلام خواهد شد. جلسه بعد در مورد هوش مصنوعی قرار است کارشناسان بیایند و صحبت کنند. انشالله بتوانیم یک تشکل، صنف یا اتحادیه‌ای تشکیل بشود که از این بی سر و سامانی قشر طراح دربیایند.»

محمد سبطینی، طراح فرش نیز در این جلسه حضور داشت و درباه آن گفت:«بعد از گذشت چند سال دقیقا از قبل از کرونا بین طراح‌ها تقریباً یک واگرایی افتاده بود و از همدیگر دور شده بودند. لازم دیدیم که یک بار دیگر بچه‌ها دوستانه دور همدیگر جمع شوند. مشکلات و معضلاتی که در طراحی وجود دارد که خیلی گریبانگیر فرش‌های ماشینی را می‌گیرد که در نهایت صنعت کپی حالا دوباره راه دارد میفتد. به یک شکلی و دود آن به چشم تولید کننده میرود. از طرفی هم متاسفانه دوستان افغان به ایران ورود پیدا کردند و طرح‌های ۱۲۰۰ ۱۵۰۰ اینها را می‌گیرند و می‌برند ترکیه روی شانه‌های پایین و روی ۴۸۰ شانه تولیدش می‌کنند. بعضاً توسط خود طراحها دارد این اتفاق میفتد، بعضاً توسط دوستان افغانمان از اینجا گرفته می‌شود و تولید کننده حتی قیمت بسیار نازل، می‌فروشد. این است که گفتیم بنشینیم دور همدیگر از ایجاد صنف خانه طراحان ثبت طرح‌ها و خروج بی‌مورد و نادرست طرح‌ها از کشور بحث قیمت‌گذاری‌ها صحبت کنیم و اینکه اگر نقشه روی ۱۵۰۰ و ۱۲۰۰ طراحی می‌شود، روی ۷۰۰ شانه روی ۵۰۰ شانه برای اینها هم واقعاً طراحی شود.

ما خیلی هایمان از شانه‌های پایین شروع کردیم تا به 1500 رسیدیم. در حقیقت نانی را که طراح‌ها همه خوردند، از شانه‌های پایین بوده و دیگر الان آنها را کنار نگذاریم و استفاده کنیم. هم ما بتوانیم از آن دوستان با طرحی که بهشان می‌دهیم در ۵۰۰ شانه ۴۴۰ شانه ۴۸۰ شانه و شانه‌های بالاتر هم کسب درآمد داشته باشیم هم آنها به فکر این نیفتند که خدایی نکرده الان این طرح روی ۱۲۰۰ زیبا شده، مشتری می‌خواهد حالا بیاید آنها تبدیلش کند به شانه پایین و یک جورهایی استفاده کنند. بیاییم خودمان برای شانه‌های پایین طراحی انجام بدهیم این بود که گفتیم امروز یک سرآغازی شود. دوباره دور همدیگر جمع شویم و نهایت این کار را استارت بزنیم. همدلی‌ها بیشتر شود همکاری‌ها بیشتر شود و انشالله در جلسات بعدی از نظرات دوستان انتقاداتشان پیشنهاداتشان، استفاده‌های بهینه را انجام بدهیم و برویم به سمت اینکه واقعا بحث خانه طراحان را به یک جایی برسانیم که یک هویتی پیدا شود هم طراحان استفاده کنند. هم در نهایت تولیدکننده واقعا سود واقعیش را در کنار طراحان بتواند بدون دغدغه ببرد. این جریانی بود که امروز پیش گرفتیم و انشالله ادامه خواهد داشت.»

0 0 رای‌ها
امتیاز شما
0 دیدگاه
بازخوردهای (Feedback) اینلاین
مشاهده همه دیدگاه‌ها
 
محصولی برای مقایسه انتخاب نشده است.