جستجو
Close this search box.

بخش بزرگتری از سایت نمایشگاهی را در اختیار داریم

بخش بزرگتری از سایت نمایشگاهی را در اختیار داریم

محمود تولایی، رئیس شورای سیاستگذاری نمایشگاه فرش ماشینی تهران درباره نمایشگاه شانزدهم گفت:«نمایشگاه فرش ماشینی فراز و فرودهای متعددی داشته و تلاش شد که حداکثر انتفاع را فعالان حوزه فرش و موکت و کفپوش‌ها داشته باشند. سال به سال نمایشگاه نسبتاً بزرگتر شده، سایت نمایشگاه تهران محدودیت‌های خودش را داشت. ما از چند سال پیش متقاضیان بسیار زیادی داشتیم که پشت در ورود به نمایشگاه می‌ماندند و این شایسته نبود. ما هرچی تلاش می‌کردیم که بتوانیم فضای بیشتری در نمایشگاه بگیریم، این برای ما امکان پذیر نبود. نهایتاً سال گذشته ما فشار آوردیم در نمایشگاه چادر برپا کردیم، تا بتوانیم بیشتر پذیرش کنیم از دوستانی که به هر جهت علاقمند بودند و دیگران هم بیایند در این نمایشگاه حضور پیدا کنند؛ از سال قبل مکاتباتی را با وزیر صمت و با سازمان توسعه تجارت داشتیم که کل سایت را به ما اختصاص بدهید.

امسال نهایتاً بخش زیادتری از نمایشگاه به ما دادند. فقط سالن‌های ۸ و ۹ و ۱۰ و ۲۷ را از ما گرفتند. عملاً قسمت غربی یا تقریبا همه نمایشگاه از ورودی بلوار اصلی که وارد نمایشگاه می‌شویم، به سمت انتهای میدان تهران همه سالن‌ها در اختیار فرش ماشینی و موکت هست. امسال توانستیم بخش دیگری از متقاضیان را پوشش بدهیم. هر چند متاسفانه امسال باز همه متقاضیان را مجری نتوانست پوشش بدهد. تصور اولیه ما این بود که مثلاً غرفه‌ها یک مقدار قابل توجهی بزرگ می‌شود در صورتی که این اتفاق نیفتاد. اکثر غرفه‌ها در همان سایزهای قبلی است. غرفه‌های شاخص و برترین‌های نمایشگاه بر اساس آن رتبه‌بندی هم خیلی تفاوت متراژی نسبت به سال‌های قبل نداشت. ولی امیدواریم نمایشگاه بزرگتر شده، توسعه بیشتر داشته باشد و انتفاع بیشتری فعالان فرش ماشینی و موکت داشته باشند.»

تولایی درباره نرخ غرفه ها افزود: «موارد متعددی مراجعه داریم که سؤال می‌کنند که مثلاً چرا چند نوع قیمت است؟ نرخنامه در سازمان توسعه تجارت و شرکت نمایشگاهی مصوب شده با امضای وزیر صمت رقم خورده است. سال‌های قبل یک چیزی وجود داشت به نام اینکه محل‌های مرغوب‌تر یک مقداری باید به عنوان اسپانسری پرداخت می‌کردند. معلوم نبود تا کجای مثلاً سالن این اسپانسری داده می‌شود؟ نمایشگاه امسال را زون بندی کردند. در همه سالن‌ها رنگ‌هایی توی نقشه‌ها وجود دارد که اینجا اگر کسی استقرار پیدا کند این قیمت، قیمت اینها ثابت است و این نرخ‌های متعدد را خود سازمان نمایشگاهی داده و مجری قاعدتاً نباید در اینها نقشی داشته باشد. اگر دوستان در مورد اینکه احساس می‌کنند که مبلغی خارج از مثلاً آن چیزی که ذهنشان است از ضوابط پرداخت شده ،می‌توانند نامه کتبی بدهند. برای جانمایی هم ما همه را کتباً جواب دادیم. مستندات را می‌گیریم تا در یک فضای تعاملی خوب پیش برویم و حواشی خاصی از این جهت در نمایشگاه انشالله نخواهیم داشت.»

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش ماشینی ادامه داد:« ما تلاش بسیاری کردیم زمان این نمایشگاه را در مهرماه تثبیت کنیم. شما میدانید در دنیا هر نمایشگاهی برگزار می‌شود در یک تاریخ خاصی است. ما چندین سال بود مواجه بودیم با موضوعی که هر ساله شرکت نمایشگاهی با ۵ ماه کم و زیاد، این تاریخ را جابجا می‌کرد. حتی بعضاً به ما از بیرون ایران می‌گفتند در ایران چه اتفاقی افتاده؟ در قاضی آنتب زلزله شد ۱۰ روز ۱۵ روز مثلاً ۲۰ روز نمایشگاه جابجا شد یا نشد یک جای دیگر برگزار شد. ولی در ایران هر سال هیچ اتفاقی نمی‌افتاد؛ ولی تاریخ نمایشگاه جابجا می‌شد. خیلی تلاش شد که این زمان در همین بازه زمانی که سال‌های قبل داشتیم قرار بگیرد مهر تاریخی بود که ما متقاضی بودیم. تلاش کردیم نیمه دوم مهر باشد. به دلیلی که نیمه اول بازگشایی مدارس بود و راهور محدودیت‌هایی داشت. نیمه دوم مهر یک خاصیت دیگری هم دارد. چون تاسیسات سایت نمایشگاهی خیلی خوب نیست، در آن بازه زمانی نیازی به گرمایش و سرمایش نداریم. تا نمایشگاه تهران در یک بازه ثابت باشد.»

تولایی درباره انصراف شرکت‌های موکت گفت:« متوجه شدیم که همکاران خوب تولیدکننده موکت ما انصراف دادند. احساس کردند که یا انتفاع ندارند یا مصلحتشان نیست یا به هر جهت برخوردی که در ذهنشان ناشایست بوده است. من این موضوع با تاخیر متوجه شدم .چون اصلا به ما مراجعه نداشتند. تا امروز هم مراجعه به ما نداشتند. علیرغم اینکه جناب آقای مباشر، نماینده انجمن موکت در شورای سیاستگذاری بود و در جلسات ما شرکت می‌کرد. من تا امروز که خدمت شما دارم صحبت می‌کنم حتی یک تماس تلفنی هم از آقای مباشر نداشتم. اما مطلع شدم که دوستان احساس می‌کردند که باید در یک سالن دیگری قرار می‌گرفتند. در سالن میلاد اصلاً امکان واگذاری غرفه به فرشی‌ها نیست اما موکتی‌ها می‌توانند، آنجا را داشته باشند. بعضی از دوستان موکتی در نمایشگاه نساجی که هیچ محدودیتی نبود، در همین سالن قرار داشتند.

ما علاقمند بودیم که دوستان باشند. انشالله که باز هم در دوره‌های آتی دوستان را به خوبی و با نشاط داشته باشیم. آن چیزی که مدنظر همه ما بوده و هست این است که همه دوستان برای کسب منفعت، توسعه بازار به نمایشگاه می‌آیند و موکتی ها حتماً محاسبه جمع بندی کردند که در نمایشگاه حاضر نشوند. امیدواریم در سال آینده با شرایط مطلوب و خوب‌تری و فضای بیشتری بتوانیم کل نمایشگاه را برای فرش ماشینی و موکت داشته باشیم تا انشالله رضایت عمومی بیشتری در این مورد حاصل شود.»

تولایی در انتها افزود:«آرزو می‌کنم کسب و کار فرش انشالله از فضای رکود خارج شود. بتوانیم انشالله با یک رونقی روبرو باشیم. چون الان در حدود ۹ ماه گذشته دائم شرایط رکود بدتر بود. بازار، بازار خوبی نیست. متاسفم بگویم که در دنیا تقاضای فرش یک مقداری محدود شده است. کما اینکه بقیه کالاها هم همین وضعیت است. از سنگ آهن تا فولاد هم ببینید که ماده اولیه است، در شش هفت ماه گذشته متاسفانه رکود جهانی داشتیم. قیمت‌ها خیلی پایین‌تر آمده است. همکارهای ترک را صحبت کرده بودم و جلساتی با دوستان داشتیم، آنها هم می‌گویند ما بیش از ۲۰ درصد اصلاً تولید نداریم و شرایط بازار داخلی و بازار بین المللی اصلا نیاز این حجم تولید را ندارد. آن چیزی که من به ذهنم می‌آید، ما باید با هم بیشتر همفکری کنیم؛ بیشتر همراهی کنیم. اما متاسفانه باید بگویم که در ایران کار جمعی خیلی موفق نمی‌شود و استراتژی‌های جمعی کمتر است.

هر بنگاه استراتژی خودش را دارد و این گرفتاری برای ما ایجاد می‌کند. بارها عرض کردم نفت که چندین هزار فرآورده از آن تولید می‌شود، وقتی در دنیا عرضه بیش از تقاضا می‌شود، اوپک همه نفتی‌ها را دور هم جمع می‌کند تا تولید را پایین بیاورند. هیچ راهی غیر از این نیست که مدیریت تولید کنیم و قیمت‌ها را به یک جایی نرسانیم که بنگاه به ضرر بیفتد و متاسفانه خدای نکرده شاهد ورشکستگی یا مشکلات از این جنس را برای واحدهای تولید داشته باشیم، راهی وجود ندارد غیر از اینکه ما تولید اقتصادی کنیم. حجم تولیدمان را متناسب با نیاز بازار ببریم تا قیمت‌هایمان قیمت‌هایی باشد که اقتصادی باشد. زیر قیمت تمام شده نباشد و ما شاهد این نباشیم که کالا در داخل و خارج به نحوی فروخته می‌شود که زیر قیمت‌های جهانی و زیر قیمت تمام شده باشد.

حتماً در این وضعیت همه زیان می‌کنند و این زیان وقتی متصری شد، ناخواسته هر کسی هم در این بازی، بازی نکرده، به سهم خودش زیان خودش را خواهد برد. هر کس بیشتر این قواعد تجارت را رعایت نکند، بیشتر آسیب خواهد دید. امیدواریم شرایط در کشور تغییر کند. بازار توسعه پیدا کند و بتوانیم در نمایشگاه بازارهای خارجی را هم انشالله توسعه بدهیم و روزهای خوبی را برای فرش ماشینی دوباره شاهد باشیم.»

0 0 رای‌ها
امتیاز شما
0 دیدگاه
بازخوردهای (Feedback) اینلاین
مشاهده همه دیدگاه‌ها
 
محصولی برای مقایسه انتخاب نشده است.