همه گیری COVID-19 صنعت نساجی را در سال ۲۰۲۰ به شدت به چالش کشیده است. آسیا که یکی از بزرگ‌ترین بازارهای صنعت نساجی در جهان است، از قرنطینه و محدودیت‌های طولانی مدت در اکثر کشورهای آسیایی و کاهش ناگهانی در تقاضای بین المللی برای محصولات خود رنج برده است.

تاثیر ویروس کرونا بر صنعت نساجی و گرایش‌های آن در سال ۲۰۲۰

صنعت نساجی یک بازار رو به رشد است و رقبای اصلی آن چین، اتحادیه اروپا، ایالات متحده و هند هستند.

چین بزرگترین تولید کننده و صادر کننده پارچه و پوشاک خام در جهان است. ایالات متحده بزرگ‌ترین تولید کننده و صادر کننده پنبه خام و در عین حال برترین واردکننده منسوجات و پوشاک خام است.

صنعت نساجی اتحادیه اروپا شامل آلمان، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا و پرتغال با ارزش بیش از یک پنجم صنعت نساجی جهان، از پیشروهای جهانی این صنعت است. هند سومین صنعت بزرگ نساجی است و بیش از ۶ درصد از کل تولید نساجی را در سطح جهان تامین می‌کند. صنعتی شدن سریع در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه و فناوری در حال پیشرفت به صنعت نساجی کمک می‌کند تا دارای تاسیسات مدرن با قابلیت تولید پارچه با راندمان بالا باشد. این عوامل همچنین به صنعت نساجی کمک می‌کند تا درآمد بیشتری کسب کند.

همه گیری COVID-19 صنعت نساجی را در سال ۲۰۲۰ به شدت به چالش کشیده است. آسیا که یکی از بزرگ‌ترین بازارهای صنعت نساجی در جهان است، از قرنطینه و محدودیت‌های طولانی مدت در اکثر کشورهای آسیایی و کاهش ناگهانی در تقاضای بین المللی برای محصولات خود رنج برده است.

این ضرر به ویژه در کشورهایی که صنعت نساجی سهم بیشتری از صادرات را به خود اختصاص داده، چشمگیرتر بوده است. بر اساس مطالعه سازمان بین‌المللی کار، (ILO) تجارت جهانی نساجی در نیمه اول سال ۲۰۲۰ سقوط کرده است. همچنین، صادرات به مناطق خرید عمده در اتحادیه اروپا، ایالات متحده و ژاپن حدود ۷۰ درصد کاهش یافته است. این صنعت همچنین به دلیل کمبود پنبه و سایر مواد اولیه دچار چندین اختلال در زنجیره تامین شده است.

افزایش تقاضا برای الیاف طبیعی

کامپوزیت‌های الیاف طبیعی نسبتاً سبک‌تر بوده و از استحکام بیشتری نسبت به الیاف معمولی برخوردارند. بنابراین، کاربرد گسترده‌ای در صنعت خودرو برای کاربردهای داخلی و خارجی پیدا کرده‌اند. الیاف طبیعی به دست آمده از گیاهان و حیوانات شامل پنبه، ابریشم، کتان، پشم، کنف، جوت و کشمیر می‌باشند.

این الیاف به طور گسترده‌ای برای تولید پوشاک، مصالح و مواد ساختمانی، پانسمان‌های پزشکی و فضای داخلی خودروها استفاده می‌شوند. فراوانی الیاف طبیعی به ویژه پنبه، در چین، هند و ایالات متحده، به طور قابل توجهی به رشد بازار نساجی جهانی کمک می‌کند.

افزایش تمرکز به سمت منسوجات بی‌بافت

افزایش نرخ زاد و ولد و افزایش سن باعث افزایش تقاضا برای محصولات بهداشتی مانند پوشک بچه، نوار بهداشتی و محصولات بی اختیاری بزرگسالان شده است که به نوبه خود تقاضا برای منسوجات بی‌بافت را افزایش می‌دهد. منسوجات بی‌بافت به صورت ژئوتکستایل برای افزایش دوام جاده‌ها در جاده‌سازی استفاده می‌شوند. انتظار می‌رود که هزینه‌های کم تعمیر و نگهداری مربوط به منسوجات بی‌بافت، تقاضای آنها را در کاربردهای ساختمانی افزایش دهد.

همچنین، انتظار می‌رود چشم انداز مثبت صنعت خودرو و حمل و نقل در سطح جهانی، رشد بازار منسوجات بی‌بافت را در سال‌های آینده افزایش دهد. صنعت خودرو تعداد زیادی قطعات خارجی و داخلی را با استفاده از منسوجات بی‌بافت به دلیل دوام آنها تولید می‌کند. صنعتی شدن سریع و نوآوری‌های اخیر در زمینه فناوری نساجی از دیگر عوامل افزایش تقاضا برای منسوجات بی‌بافت در سطح جهانی است.

سهم صادرات منسوجات بی‌بافت بر اساس جغرافیا در سال ۲۰۲۰

سهم صادرات منسوجات بی‌بافت بر اساس جغرافیا در سال ۲۰۲۰

بیشتر بخوانید:

          الیاف ضد میکروب ،نابود کننده ویروس کرونا روی فرش و منسوجات

          ۵ اقدام مهم و تاثیرگذار برای از بین بردن ویروس کرونا از روی فرش 

 

منبع: مجله کهن

 


    
 
  نام و نام خانوادگی :
آدرس ایمیل یا شماره تماس :
  دیدگاه :
 
       
   
افتخارات
دريافت گواهينامه ها، استانداردها و تقدیرنامه های ملی و بین المللی
افتخارات فرش ماشینی
فرش پامچال - نانو فرش