2 میلیون و 500 هزار بافنده در صنعت فرش کشور فعال هستند
رییس مرکز ملی فرش ایران گفت: فرش دستبافت با جمعیت 2 میلیون و 500 هزار نفری فعال خود، بزرگترین صنعت کشور محسوب می شود.

2 میلیون و 500 هزار بافنده در صنعت فرش کشور فعال هستند

رییس مرکز ملی فرش ایران گفت: فرش دستبافت با جمعیت 2 میلیون و 500 هزار نفری فعال خود، بزرگترین صنعت کشور محسوب می شود.
فرشته دستپاک عصر سه شنبه در حاشیه برگزاری یازدهمین نمایشگاه فرش دستباف قزوین، افزود: صنعت فرش دستبافت همزمان در فرهنگ، تمدن، هنر، اقتصاد و اشتغال کشور تاثیر گذار بوده و جزو سه کالای اساسی صادراتی غیر نفتی کشور نیز محسوب می شود.

وی ادامه داد: هنر فرش ایرانی از دورترین نقاط روستایی کشور و همچنین در شهرهای بزرگ و کوچک تاثیر قابل توجهی در صنعت کشور داشته است.
این مسئول با اشاره به اینکه برای ایجاد هر شغل پایدار براساس آمار سازمان برنامه و بودجه حدود سه میلیارد ریال سرمایه گذاری لازم است، تاکید کرد: این در حالی است که فعالیت در حوزه فرش دستبافت به 100 تا 150 میلیون ریال سرمایه با اشتغالزایی سه نفر و بدون هیچ دردسری میسر خواهد بود.

دستپاک اضافه کرد: توجه به این رشته از صنعت پرسود برای دولت بدون دردسر همراه بوده و همین بی دردسری باعث شده تا مشکلات این حوزه دیده نشود.
رییس مرکز فرش ایران داشتن بیمه برای فعالان این عرصه را نوعی امنیت شغلی برای آنان دانست و افزود: در سال 92 بالغ بر 600 هزار بیمه شده در این حوزه داشتیم که به علت کم توجهی و برخی مسایل دیگر از جمله حاضر نبودن بافنده هنگام بازدید مامور بیمه از محل کار به دلایل مختلف مانند بیماری که باعث حذف نام بیمه گر می شد، متاسفانه امروز شاهد کاهش این آمار هستیم.
دستپاک ادامه داد: با توجه به اینکه رفع این مشکل باید در بودجه سال آینده دیده شود، امیدواریم با افزایش میزان اعتبارات، برای سال آیند زمینه بیمه شدن 600 هزار بافنده در سراسر کشور را فراهم آوریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه دنیا ایران را به نام فرش دستبافت می شناسد و در همه نقاط جهان این فرش با نام ایرانیان عجین شده و در واقع شناسنامه ما نیز محسوب می شود، گفت: با توجه به اینکه تا قبل از تحریم اخیر آمریکا، 32 درصد صادرات فرش دستبافت ما به این کشور تعلق داشت، متاسفانه دولت ترامپ با نادیده گرفتن حق 6 میلیون ایرانی که معیشت خود را از این بخش تامین می کردند، تمام قوانین موجود بین المللی را با کار خود زیرپا گذاشت.

**کارگروه فرش دستبافت در استان های کشور باید فعال شود
رییس مرکز فرش ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری کارگروه فرش دستبافت در استان ها به ریاست استانداران، تاکید کرد: این مساله برای رفع معضل و مشکلات این حوزه باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی با اشاره به تامین مواد اولیه این صنعت، افزود: 95 درصد مواد اولیه فرش در داخل تامین می شود و مابقی آن مانند ابریشم و پشم نیز از کشورهای چین، ازبکستان و تاجیکستان صورت می گرفت که با برنامه ریزی های انجام شده سعی داریم تا واردات اولیه این حوزه را از کشورهای هند و چین و از طریق منطقه آزاد چابهار ادامه دهیم.
این مسئول، استفاده از مناطق آزاد را به عنوان ظرفیت های ناشناخته یاد کرد و اظهار داشت: برای توسعه این بخش از 14 تا 17 اسفند ماه سال جاری نخستین نمایشگاه لاکچری فرش دستبافت را با حضور کشورهای تولید کننده این حوزه مانند نپال، چین، هند و تاجیکستان به همراه برندهای داخلی به منظور دستیابی به بازار فروش کشورهای حاشیه خلیج فارس در منطقه آزاد چابهار برگزار خواهیم کرد. 
دستپاک، موضوع پیمان سپاری ارزی را از دغدغه های مهم فعالان حوزه فرش دستبافت کشور دانست و گفت: حرکت جدیدی در شورای عالی فرش با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتحایه های فرش کشور در رفع رفع مشکلات این بخش آغاز شده است.

این مسئول در پایان با تاکید بر جنیه های هنری و میراثی فرش دستبافت ایران، اظهار داشت: فرش دستبافت معتمدی قزوین یکی از آثار نفیس این هنر است که باید شرایط ثبت ملی و جهانی آن هر چه سریع تر فراهم شود زیرا با ثبت جهانی این اثر می توان به راحتی زمینه شناسنامه دار کردن آن را از سوی سازمان مالکیت جهانی به دست خواهد آمد.
منبع:ایرنا



  • کلمات کلیدی

تاریخ بارگذاری 1397/10/05
    
 
  نام و نام خانوادگی :
آدرس ایمیل یا شماره تماس :
  دیدگاه :
 
       
   
افتخارات
دريافت گواهينامه ها، استانداردها و تقدیرنامه های ملی و بین المللی
افتخارات فرش ماشینی
فرش پامچال - نانو فرش